Om Besegrat trappan

Vår ”kära” Kvarntorpshög är ca 100 meter hög och består av ungefär 35 miljoner kubikmeter slagg. Det finns många olika sätt att ta sig upp till toppen men det mesta populära sättet är nog via ”Trappan” som är 167 meter lång och består av 427 trappsteg.

Trappan är ett perfekt träningsredskap som dessutom är helt gratis att använda. En vända i trappan är en ”lagom” ansträngning för de flesta men vi på Quite Right vill ändå krydda utmaningen lite mer. Vi menar att man har ”besegrat trappan” när man avverkat den tio gånger inom 5 timmar. Ett varv är ca 1104 meter och den totala sträckan är 11040 m, alltså 11,04 km. Under de tio varven avverkas 4270 trappsteg.

Så här går det till:

Du startar i botten av trappan och avverkar den till det översta trappsteget. Därefter håller du direkt till höger in på den lilla stigen och rundar sedan ”kyrkan” (konstverket  ”Absit Omen”) för att sedan fortsätta via stigen och vägen upp till toppen. Du passerar toppen mellan den höga telemasten och konstverket Corona Borealis. Sedan fortsätter du över bilparkeringen och vidare ner på bilvägen. Sväng sedan vänster uppför den lilla backen mot naturgymmet. Då du är åter vid trappan har du avverkat ett varv (ca 1104 m).
Här hittar du mer info som förklarar vägen.

Du skall sedan göra detta varv tio gånger i en följd (maxtiden är fem timmar) och när du har gjort det så har du ”besegrat trappan”.

OBSERVERA ATT VÄGEN NER FRÅN TOPPEN ÄR ÖPPEN FÖR FORDONSTRAFIK. VAR FÖRSIKTIG SÅ ATT DET INTE HÄNDER NÅGRA OLYCKOR.

Om du vill får du sedan fylla i dina uppgifter här på vår hemsida så att vi kan publicera din bragd. Om du skulle få för dig att besegra trappan vid flera tillfällen så få du givetvis fylla i uppgifterna på nytt så att vi kan lägga upp detta.

> > Här hittar du info om segrar-tröjor mm > >