Naturgymmet

Redan 1998 invigdes ”Konst på hög” och utställningen har sedan dess lockat tusentals besökare till Kvarntorpshögen. Kumla Skidförening har sedan länge haft ”högen” som sin bas och under årets ”snöperioder” erbjuder föreningen välpreparerade skidbackar och fina längdspår. I högens absoluta närhet finns även Kumla Golfklubb med sin varierande 18-hålsbana och många använder idag Kvarntorpsområdet för rekreation, härliga promenader och cykelturer.
2012 såg begreppet ”Besegrat Trappan” dagens ljus och tillsammans med ovan nämnda saker är området idag en mötesplats för friskvård, kultur och hälsa.

I takt med att ”besegrat trappan” har växt så har vi fått många frågor om att bygga ett naturgym i anslutning till trappan. Våren 2014 tog där Quite Right, Kumla Skidförening, Kumla Kommun och ”Konst på Hög” ett gemensamt beslut för att vi, tillsammans med stödjande företag- och organisationer, skulle bygga ett naturgym för allmänheten.

De första ”stationerna” blev klara i början av sommaren 2014 och har placerats i nära anslutning till trappan. Den före detta parkeringen, väster om trappans fot, har stängs av och är idag ersätt med vårt naturgym.

För att få ihop ekonomin i projektet, kontaktade vi olika företag och organisationer. Till vår stora glädje möttes vi av många positiva besked eftersom många direkt insåg värdet i ”socialt ansvarstagande”. Dessa företag och organisationer är ytterst delaktiga i att vi idag har en härlig mötesplats som är öppen för alla. Vi har nu ett komplett gym (vissa stationer kommer till under hösten 2014) men vi vill givetvis fortsätta utvecklingen av gymmet och området runt trappan och högen.

Vi har två olika upplägg:

5.000 kr 

  • Under tre år presenteras företaget/organisationen med en skylt på vår samlingstavla i direkt anslutning till gymmet.
  • Företaget/organisationen erhåller en speciell ”samarbetslogo” som får användas på hemsida och övrigt marknadsmaterial.

10.000 kr

  • Under tre år ”äger” företaget/organisationen ”sin” station och har en skylt på stationen som visar detta.
  • Under tre år presenteras företaget/organisationen med en skylt på vår samlingstavla i direkt anslutning till gymmet.
  • Företaget/organisationen erhåller en speciell ”samarbetslogo” som får användas på hemsida och övrigt marknadsmaterial.

(Samtliga priser är exkl. moms)

De företag/organisationer som är intresserade av ett samarbete gällande naturgymmet får gärna höra av sig till Roberth på Quite Right.

Roberth Gyllberg
019-20 91 59
070-838 12 08
roberth.gyllberg@quiteright.se