Varven

Under trappveckan vill vi att alla ska kunna vara med på sina egna villkor.
Vi har därför tre olika varv där varje deltagare själv väljer det som passar bäst.

Vi är medvetna om att varven kan avverkas på lite olika tider (beroende på fysiska förutsättningar) men vi har försökt skapa så likvärdiga (tidsmässigt och praktiskt) alternativ som möjligt. Alla varv har samma värde!

Kom ihåg att samtliga varv är öppna för alla – de är upp till varje deltagare att själva välja. Det går givetvis bra att variera sig och avverka olika typer av varv under veckan.

Platta varvet (ca 2 km) Se kartan nedan.

En slinga med vändpunkt efter 1 km. Underlaget är i huvudsak asfalt men delar av sträckan går på grusväg. Denna slinga är nästan helt utan nivåskillnad och underlaget fungerar bra för t ex rullstolar, barnvagnar och rullatorer samtidigt som det är en bra sträckning för de som inte vill eller kan förflytta sig på ett önskat sätt på de mer kuperade varven.

Kuperade varvet (ca 2,5 km) Se kartan nedan.

Ett varv runt högen. Underlaget består av ”ask-stubb” och är vårt befintliga löparspår. Varvet har en slät och fin yta men sträckan är på sina håll rejält kuperad. Vi vill inte sätta några begränsningar (har själva inte testat) men vi tror att denna sträcka är något för kuperad för att passa t ex rullstolar och barnvagnar.

Trappvarvet (ca 1.115 m) Se kartan nedan.

Vårt redan klassiska trappvarv. Start i botten av trappan och och upp till det översta trappsteget (427 steg). Därefter direkt till höger på den lilla stigen och runt  ”kyrkan”. Vidare på stigen upp över toppen. Fortsätt sedan över parkeringen och vidare ner på bilvägen och via naturgymmet upp till trappan igen.

Karta rullstol_ready_text

Karta runt högen_ready_text

Karta trappan_ready_text

Partners

[layerslider id="7"]