TRAPP-AFTON FÖR VÄRLDENS BARN 29/9, KL 15-21

För alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet under pandemin

Barn är de som drabbas hårdast av pandemins konsekvenser. När skolor och hela samhällen stänger ned är det 1,6 miljarder barns skolgång som påverkas. När hälsoinsatser pausas pga av pandemin riskerar ytterligare mer än en miljon barn att dö på grund av pandemins konsekvenser.

Tillsammans kan vi vara med och samla in pengar till olika projekt runt om i världen för att främja barns rättigheter. Tack för att du är med och stödjer Världens Barn . 

Världens Barn, P4 Örebro > >
Här hittar du insamlingsbössan > >
Hemsida – Världens Barn > >
Hemsida – Radiohjälpen > >

Denna onsdag är trappan, precis som vanligt, öppen för alla som vill röra på sig. Det som är lite speciellt, är att vi under denna eftermiddag och kväll, kommer göra vad vi kan för att samla in pengar till Världens Barn.

Det är helt kostnadsfritt att deltaga men de som vill får gärna skänka valfritt belopp för varje varv som avverkas. Glöm inte bort att prata med släkt, vänner och bekanta – de vill kanske vara med och bidra men någon eller några kronor för varje varv som du klarar av.
Kanske vill även din arbetsgivare vara med i insamlingen?

Vid trappans start (varvningsområdet) kommer det spelas peppande musik och då mörkret faller, kommer vi tända upp marschaller i trappan och runt hela varvet (tack till Magnus Winges och ICA Maxi Kumla som stöttar med marschallerna).

Vi startar officiellt kl 15.00 och håller på till 21-tiden men det går givetvis utmärkt åka upp tidigare eller senare om så önskas. Hela dagen fokuserar vi på att hjälpas åt för den goda sakens skull.

Inititativtagaren till detta event, Radio P4:s reporter Bosse Magnusson, kommer upp vid 15-tiden och klämmer av några varv och då får du gärna ta rygg på Bosse (eller varför inte försöka springa ifrån honom).

Detta arrangemang är inte någon tävling. Alla deltar på sina egna villkor, avverkar valfritt antal varv och sköter sin eventuella tidtagning på egen hand. De som ”Besegrar Trappan” (10 varv) har möjlighet att köpa sin segrartröja, där 50 kr/tröja skänks till Världens barn.

Skidföreningen kommer hålla sin värmestuga/toaletter öppen fram till ca 21-tiden.

De som vill för gärna ta med sig fikakorgen och även bjuda med sin hejarklack upp till trappan. Vi tror att det kommer bli en magisk stämning under denna eftermiddag/kväll.

De som tar bilen upp till trappan måste använda parkeringen vid Kumla Skidförening. Av säkerhetsskäl vill vi INTE ha några bilar parkerade längs med vägkanten.

Alla är välkomna och vi hoppas att just du kommer!